Natureta spletno mesto - Rubikon GRAL
Natureta.si

Spletno mesto, ki se prilagaja vremenu

Ključni poudarki

V digiGRALu smo razvili prvo vremensko občutljivo spletno mesto v Sloveniji, ki uporabnikom pokaže relevantno vsebino glede na vreme na njihovi lokaciji in čas v dnevu.

Vsebino pokažemo na podlagi vremena

Vsebinsko bogato spletno mesto

Usmerjanje v obstoječe spletne trgovine

WEBSI zmagovalec ljudstva

Ko je naša naloga postala postavitev novega spletnega mesta Natureta, se je sprva zdelo, da so koncepti pri predstavitvi prehrambnih izdelkov tako zelo uveljavljeni, da kreativno ne moremo ponuditi nič novega. Kmalu pa se je izkazalo, da bo novo spletno mesto Natureta dokazalo ravno nasprotno. Strategijo smo namreč uskladili s sodobnimi usmeritvami personaliziranega trženja in na inovativen način predstavili izdelke Natureta v povezavi s posameznikovim trenutnim geolokacijskim stanjem.

Personalizacija rešuje več izzivov

Dejstvo je, da mora biti vsebina spletne strani za uporabnika relevantna. Vprašanje je, na podlagi kakšnih parametrov lahko segmentiramo obiskovalce in jim ponudimo smiselno vsebino? Predvsem, če upoštevamo, da ima Natureta izjemno pester asortiment izdelkov, ki so primerni za različne priložnosti in situacije. In ravno tu se je skrival odgovor. Izdelki, ki so bolj primerni za uživanje v jutranjih urah, so bili segmentirani na podlagi točno določenega dnevnega časovnega obsega. Prav tako izdelki, ki so bolj primerni za kosilo ali večerjo.
Naredili pa smo še korak dlje. Tudi vreme vpliva na prikaz predloga jedi. V primeru hladnega vremena Natureta priporoča jedi, katerih priprava vzame nekaj več časa v kuhinji za štedilnikom, ko pa je zunaj lepo vreme, nas Natureta ne želi zadrževati v kuhinji, zato nam ponudi enostavne in hitre recepte, da lahko preostanek dneva preživimo zunaj, na svežem zraku.


Oglejte si, kako smo prenovili spletno mesto Natureta.si.

Uporabnikom smo ponudili tudi mnogo vsebine z relevantnega področja: od pričakovanih receptov, do bolj nadgrajenih jedilnikov, ki ponujajo celotno idejo in predloge za priprave obroka. Tudi zgodbe iz Naturete, in teh ima Natureta precej, ponujajo vrsto zanimivih dejstev na temo prehrane.

Različne podstrani v sklopu spletnega mesta Natureta

Sorodni projekti